Τα μεγαλα ψεματα του μικρου Ερμη

ΘΕΑΤΡΟ

Η παράσταση αναβάλλεται προσωρινά λόγω COVID-19

 

Η παράσταση αναβάλλεται προσωρινά λόγω COVID-19.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ
σε σχολεία και χώρους πολιτισμού
σε όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό
κατόπιν συνεννόησης.

Ηλικίες: 2,5 – 10 ετών
Διάρκεια: 60 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Υπ. Επικοινωνίας ομάδας περιοδείας (Ελλάδα και Εξωτερικό):
Ελένη Οικονόμου 6985028588


 

H παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, πραγματοποιώντας πάνω από 200 παραστάσεις. Το 2018 μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο “Θέατρο Τ”, ενώ τα τελευταία χρόνια περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό σημειώνοντας τεράστια επιτυχία!

Ο μικρός Ερμής, ένα παιδί κεφάτο και δραστήριο, περνάει ώρες στη βιβλιοθήκη διαβάζοντας παραμύθια και ιστορίες για δράκους. Έχει όμως ένα τρομερό ελάττωμα: είναι ένας μοναδικός, ανεπανάληπτος και παθιασμένος ψεύτης! Με τα εξωφρενικά του ψέματα αναστατώνει καθημερινά όλους τους κατοίκους του χωριού του. Πείθει τον κουρέα να φυτέψει μια τριανταφυλλιά στο κεφάλι, προτείνει στον φούρναρη να τρώει κάμπιες και μυρμήγκια και βάζει τον ράφτη να μιλάει με φαντάσματα! Τι θα συμβεί όμως όταν μια μέρα ένα από τα ψέματά του βγει, πέρα για πέρα, αληθινό; Η ζωή του γίνεται άνω κάτω και ο μικρός Ερμής μπλέκει σε μια περιπέτεια απίστευτων διαστάσεων!

 

Τι είναι τελικά αλήθεια και τι ψέμα; Η παράσταση δίνει τις δικές της απαντήσεις και οι μικροί θεατές μένει να τις πιστέψουν… ή όχι! Το θεατρικό έργο της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ μιλάει για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη συνέπεια των πράξεών μας, αλλά και τις συνθήκες που επιτρέπουν στο ψέμα να ανθίσει! Κύρια συστατικά του είναι το χιούμορ, η χειμαρρώδης δράση, η φαντασία και τα παιχνίδια με τα μουσικά ηχοχρώματα (ζωντανή μουσική με όργανα προπαιδείας Orff). Μετά την επιτυχία που σημείωσε στο Μέγαρο Μουσικής, διασκευάστηκε και κυκλοφόρησε και σε βιβλίο από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος , ενώ συγγραφείς του είναι οι -δύο φορές- βραβευμένοι με Α’ Κρατικό Βραβείο, Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη. Η μουσική της παράστασης κυκλοφορεί σε CD από τη RAW MATERIAL.

Συντελεστές

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Κρίκος, Μαριαλένα Παπατριανταφύλλου

Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη
Σκηνοθεσία: Γιωργής Σφυρής
Σκηνικά – Ειδικές κατασκευές: Γκάυ Στεφάνου
Κατασκευή κούκλας: Τα φτερά του Μύθου (Δήμητρα Κωνσταντινίδου, Σπύρος Παπαχρήστου)
Κοστούμια: Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ
Φωτισμοί: Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ & Γιωργής Σφυρής
Μουσική: Άγγελος Αγγέλου
Ηχογράφηση, editing, mastering: Γιώργος Ζιώτας
Βοηθ. Οργάνωσης Παραγωγής: Μαρία Ξυδάκη
Εικονογράφηση Αφίσας: Μαργαρίτα Τζαννέτου
Φωτογραφίες: Σοφία Γκορτζή

Δείτε την παράσταση στην σελίδα του Υπουργείου Παιδείας