Ο κυριος ΚΙΧ και το μυστικο κουτι των ηχων

ΘΕΑΤΡΟ

ΘΕΑΤΡΟ OLVIO - ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΙΣ 12:00

ΘΕΑΤΡΟ OLVIO
Αθήνα, Βοτανικός
Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, τηλ: 210 3414118
Κάθε Κυριακή στις 12:00, τελευταίες παραστάσεις

Ηλικίες: 3 – 9 ετών
Διάρκεια: 55 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr Ι Είσοδος θεάτρου
ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:
τηλ. 210-8674657, 210-8665144, (Δευτ. – Παρ. 9.30-13.30, theatropol@otenet.gr)

«Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων», η παράσταση φαινόμενο της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, μετά από έντεκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στα θέατρα, στα σχολεία και στους χώρους πολιτισμού της χώρας (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, επαρχία αλλά και στο εξωτερικό) και με πάνω από 150.000 θεατές να την έχουν παρακολουθήσει, ολοκληρώνει τον φετινό της κύκλο, με 5 τελευταίες εμφανίσεις, στο θέατρο OLVIO, έως και τις 25 Φεβρουαρίου!

Τί θα συμβεί όταν ο κύριος ΚΙΧ αποφασίσει να εγκαταλείψει την Πόλη της Φασαρίας ακολουθώντας την καρδιά του; Μια φυλακισμένη πριγκίπισσα, ένας τρομερός δράκος και ένα μυστικό κουτί που πρέπει να γεμίσει με ξεχασμένους ήχους, τον ωθούν σε μια μαγική περιπέτεια!

Η ευρηματική και διαδραστική αυτή παράσταση συνδυάζει μοναδικά τη  θεατρική αφήγηση, τη σωματική έκφραση και τους προηχογραφη-μένους ήχους, με  τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκεια, αναγνωρίζοντας ήχους, διακρίνοντας τα μουσικά ηχοχρώματα και βοηθώντας τον κύριο ΚΙΧ να υπερπηδήσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στον δρόμο του, να πάρει τη ζωή στα χέρια του και να κάνει αυτό που αγαπά! Με σκηνικά αντικείμενα που μετατρέπονται επί σκηνής, άλλοτε σε ήρωες, σε ζώα, σε οχήματα και άλλοτε σε πύργους με μυστικές εισόδους, η φαντασία των παιδιών αφήνεται ελεύθερη να πλάσει τους χαρακτήρες και τους χώρους όπως το κάθε παιδί επιθυμεί, θυμίζοντας το καθημερινό τους ελεύθερο φαντασιακό παιχνίδι!

Το κείμενο υπογράφουν οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς και ιδρυτές της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (Κρατικό Βραβείο, διεθνής διάκριση White Raven, Βραβείο ΙΒΒΥ κ.α.) και βασικά του υλικά είναι το χιούμορ, η περιπέτεια και -φυσικά- οι ήχοι! Τη σκηνοθεσία επιμελούνται οι επί χρόνια ηθοποιοί και συνεργάτες της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, Αφροδίτη Κλεοβούλου και Θανάσης Μεγαλόπουλος.

Συντελεστές

Ερμηνεύουν: Αφροδίτη Κλεοβούλου, Θανάσης Μεγαλόπουλος

Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη

Σκηνοθεσία: Θανάσης Μεγάλοπουλος, Αφροδίτη Κλεοβούλου

Φωτισμοί – Σκηνικά – Κοστούμια: ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ

Επιμέλεια Μουσικής – Ήχοι: Άγγελος Αγγέλου

Οργάνωση Παραγωγής: Κατερίνα Μουχταρίδη

Αφίσα: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Δείτε την παράσταση στην σελίδα του Υπουργείου Παιδείας