Ο κυριος ΚΙΧ και το μυστικο κουτι των ηχων

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο OLVIO - Από 7 Νοεμβρίου 2021 και κάθε Κυριακή στις 12:00

 

ΘΕΑΤΡΟ OLVIO
Αθήνα, Βοτανικός
Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, τηλ: 210 3414118
Κάθε Κυριακή στις 12:00 και καθημερινά σε σχολεία και χώρους πολιτισμού κατόπιν συνεννόησης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ και ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:
210-8674657, 210-8665144, (Δευτέρα – Παρασκευή 9.30-13.30)

Ηλικίες: 3 – 8 ετών
Διάρκεια: 60 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Πρόκειται για μία ευρηματική παράσταση, ένα σύγχρονο παραμύθι, που συνδυάζει μοναδικά τη θεατρική αφήγηση, τη σωματική έκφραση και τους προηχογραφημένους ήχους, δημιουργώντας ένα ιδιαιτέρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού πραγματοποιώντας πάνω από 150 παραστάσεις. Το 2017 η παράσταση μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Τ, ενώ τα τελευταία χρόνια περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό σημειώνοντας τεράστια επιτυχία (Χάγη, Στουτγάρδη, Βρυξέλλες κ.α.)!

Τί θα συμβεί όταν ο κύριος ΚΙΧ αποφασίσει να εγκαταλείψει την Πόλη της Φασαρίας ακολουθώντας την καρδιά του; Μια φυλακισμένη πριγκίπισσα, ένας τρομερός δράκος και ένα μυστικό κουτί που πρέπει να γεμίσει με ξεχασμένους ήχους, τον ωθούν σε μια μαγική περιπέτεια!

 

Η παράσταση είναι ιδιαίτερα διαδραστική και τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκειά της, συζητώντας με τους ηθοποιούς, απαντώντας στις ερωτήσεις τους, αναγνωρίζοντας ήχους, διακρίνοντας τα μουσικά ηχοχρώματα και βοηθώντας τον κύριο ΚΙΧ να μαγέψει τον φοβερό δράκο Μουσικόδοντα (χωρίς βέβαια να σηκωθούν από τη θέση τους). Το κείμενο υπογράφουν οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς και ιδρυτές της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (Κρατικό Βραβείο 2007 και 2015, διεθνής διάκριση White Ravens το 2016, Βραβείο ΙΒΒΥ το 2020 κ.α.) και βασικά του υλικά είναι το χιούμορ, η περιπέτεια και –φυσικά- οι ήχοι!

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια και θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον COVID 19

Συντελεστές

Ερμηνεύουν: Χαρά Δημητριάδη, Βαγγέλης Πιστιλός

Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου – Έμη Σίνη
Σκηνοθεσία – Φωτισμοί – Σκηνικά – Κοστούμια: Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ
Επιμέλεια μουσικής – Ήχοι: Άγγελος Αγγέλου
Βοηθ. Οργάνωσης Παραγωγής: Μαρία Ξυδάκη
Αφίσα: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

 

Δείτε την παράσταση στην σελίδα του Υπουργείου Παιδείας