ΔΥΟ ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΕΣ ΚΟΥΤΑΛΕΣ

ΘΕΑΤΡΟ

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ - Από 13 Οκτωβρίου 2019 και κάθε Κυριακή στις 15:30

Αμαξοστοιχία – Θέατρο «Το Τρένο στο Ρουφ»
Αθήνα, Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ
οδός Κωνσταντινουπόλεως, τηλ: 210 5298922
Κάθε Κυριακή στις 15:30
5η Χρονιά Επιτυχίας!

Διάρκεια: 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Ηλικίες: 4-10 ετών

Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr Ι Είσοδος θεάτρου
Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία μετά από συνεννόηση (Υπεύθυνη: Εύα Στυλάντερ: 210-8674657, 210-8665144, theatropol@otenet.gr)
Η παράσταση ταξιδεύει σε σχολεία και χώρους πολιτισμού στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό (Πληροφορίες: 6985028588)

 

Πρόκειται για μια διαδραστική παράσταση, μια συναρπαστική περιπέτεια, ένα φανταστικό ταξίδι, που παίζεται μέσα σε ένα πραγματικό τρένο, στο θέατρο «Το τρένο στο Ρουφ». Είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε οι ηθοποιοί να βρίσκονται πολύ κοντά στα παιδιά, να συνομιλούν, να μαγειρεύουν και να τραγουδάνε μαζί τους ζωντανά. Το πρωτότυπο κείμενο υπογράφουν οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη, (ιδρυτικά μέλη της ομάδας Κοπέρνικος και βραβευμένοι με δύο Κρατικά βραβεία, διεθνή διάκριση White Raven κ.α), ενώ η απολαυστική αυτή περιπέτεια, που συνεχίζεται φέτος για πέμπτη χρονιά, μεταφέρθηκε πρόσφατα και σε βιβλίο από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.
Η μουσική της παράστασης έγινε CD και κυκλοφορεί από τη RAW MATERIAL

Ένας πρίγκιπας που σταματά ξαφνικά να τρώει και να μιλάει, φέρνει τους δυο καλύτερους μάγειρες του βασιλείου στην αυλή του αυταρχικού Βασιλιά, με τη διαταγή να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ετοιμάσουν το ωραιότερο γεύμα. Η συνεργασία, όμως, ανάμεσά τους μοιάζει αδύνατη, το χάσμα μεταξύ τους τεράστιο και η θέση στο παλάτι που περιμένει τον νικητή, μία και μοναδική! Μα, τι επιτέλους τραβάει η όρεξη του πρίγκιπα; Όταν τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο, θα ταξιδέψουν στη Χώρα των Σκέψεων, όπου οι σκέψεις όλων (ακόμα και των ίδιων των παιδιών της παράστασης!) πετάνε στον αέρα και ακούγονται δυνατά. Από αυτό το παράξενο, όμως, και μαγικό μέρος, κανείς δεν μπορεί να φύγει αν δεν μάθει πρώτα… να ακούει!

Η φιλία, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και η αξία της συνεργασίας είναι θέματα που θίγονται στο νέο αυτό έργο. Πώς μπορούν άνθρωποι με διαφορετικά πιστεύω και κουλτούρα να συνεργαστούν, απαλλαγμένοι από χρόνιες προκαταλήψεις που έχουν ο ένας για τον άλλον; Πώς γίνεται κάτι που φαντάζει ακατόρθωτο για τον έναν, να λύνεται ως δια μαγείας όταν αποφασίζουν να συνεργαστούν τέσσερα χέρια και δυο μυαλά; Πραγματεύεται, επίσης, την όποια αίσθηση ανωτερότητας και εξουσίας που δεν αφήνει περιθώρια διαλόγου και μας ωθεί συχνά, με τρόπο απόλυτο, να απορρίπτουμε όποιον δεν συμφωνεί μαζί μας. Την αναγκαιότητα να ακολουθεί κανείς τα όνειρά του και τις πραγματικές του επιθυμίες, από τις οποίες όμως μας αποπροσανατολίζει ο διαρκής ο ανταγωνισμός και η πίεση να είμαστε πάντα και σε όλα οι καλύτεροι.

Πέρα από τα εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά, από την παράσταση δεν λείπει το χιούμορ, η πρωτότυπη μουσική, το ζωντανό τραγούδι και το έξυπνο θεατρικό κείμενο της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, που πάντα γοητεύει  τους μικρούς και τους μεγάλους θεατές!

Συντελεστές

Ερμηνεύουν: Αντώνης Γουγής, Δημήτρης Δημητρόπουλος, Ιωάννης Μυστακίδης

Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου- Έμη Σίνη
Σκηνοθεσία – Σκηνικά: Γκάυ Στεφάνου
Μουσική: Άγγελος Αγγέλου
Στίχοι: Έμη Σίνη
Κοστούμια: Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ & Έμη Σίνη
Φωτισμοί: Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ
Ηχογράφηση – Editing – Mixing – Mastering: Γιώργος Ζιώτας
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελισσαίος Βλάχος
Βοηθ. Οργάνωσης Παραγωγής: Μαρία Ξυδάκη
Video trailer: Θωμάς Γκίνης, Video trailer2: Περικλής Παπανδρεόπουλος
Αφίσα: Κώστας Θεοχάρης
Φωτογραφίες: Άγγελος Αγγέλου