ΜΙΛΑ & ΣΟΥΤ

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο OLVIO - Από 5 Δεκεμβρίου 2021 και κάθε Κυριακή στις 15:30

 

ΘΕΑΤΡΟ OLVIO
Αθήνα, Βοτανικός
Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, τηλ: 210 3414118
Κάθε Κυριακή στις 15:30
και καθημερινά σε σχολεία και χώρους πολιτισμού κατόπιν συνεννόησης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ και ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:
210-8674657, 210-8665144, (Δευτέρα – Παρασκευή 9.30-13.30)

Ηλικίες: 4 – 10 ετών
Διάρκεια: 60 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Το θεατρικό αυτό έργο της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ πρωτοπαρουσιάστηκε στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη, στο Μέγαρο Μουσικής, πραγματοποιώντας 2 χρόνια sold out παραστάσεων!  Το πρωτότυπο κείμενο υπογράφουν οι βραβευμένοι συγγραφείς Άγγελος Αγγέλου και  Έμη Σίνη. Η ευρηματική σκηνοθεσία είναι του Γκάυ Στεφάνου. Τα θεατρικά μέσα εμπλουτίζονται -για πρώτη φορά εδώ – με μικρές και μεγάλες κούκλες, διαφορετικών τεχνικών και χειρισμών, που συνυπάρχουν με τους ηθοποιούς επί σκηνής, συνθέτοντας ένα μοναδικό φαντασιακό περιβάλλον! Τα υπέροχα τραγούδια ερμηνεύονται ζωντανά παρουσία διαφόρων μουσικών οργάνων και η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ υπόσχεται ένα ακόμα απολαυστικό και ποιοτικό θέαμα.

«Η Μέλια και ο Χριστόφορος λατρεύουν τη μουσική και το δείχνουν με κάθε τρόπο, σε αντίθεση με τον Μάρκο που ενώ αγαπάει τη μουσική, ντρέπεται να παίξει πιάνο μπροστά σε άλλους. Όταν εκείνοι τον αποκαλέσουν κοροϊδευτικά «παύση», αμφισβητώντας τις ικανότητές του, θα περάσουν και οι τρεις τους σε ένα όνειρο όπου, στην Πόλη της Μελωδίας, οι βροντόφωνες και φλύαρες νότες έχουν διώξει τις σιωπηλές και ντροπαλές παύσεις. Ζουν έτσι γιορτάζοντας και τραγουδώντας ακατάπαυστα, έχοντας χάσει, όμως, την ουσία και το νόημα της μουσικής. Οι διωγμένες παύσεις, από την άλλη, ζουν σιωπηλά στο σκοτάδι κι ανάμεσά τους είναι και ο μικρός Σουτ, που μοιάζει εκπληκτικά με τον νεαρό Μάρκο. Όταν, από ένα τρομερό λάθος, ο Σουτ βρεθεί στο φως, θα συναντήσει τη νότα Μίλα, που έχοντας μυστηριωδώς χάσει τη φωνή της, έχει διωχθεί και αυτή από τη Πόλη ως παύση. Με τον αδίστακτο Στρατηγό Σι Μι να τους κυνηγάει και τις διαφορές που χωρίζουν τους δύο νέους να στέκονται συνεχώς εμπόδιο, θα ξεκινήσουν ένα περιπετειώδες ταξίδι, στο τέλος του οποίου η Μίλα θα μάθει επιτέλους να μπορεί και να «σωπαίνει» και ο Σουτ να διεκδικεί το χώρο του και να «μιλά»

 

Το έργο περιστρέφεται γύρω από την έννοια της αυτογνωσίας και του θάρρους να υπερασπιστεί κανείς την αξία του, όταν όλοι οι άλλοι την αμφισβητούν, ενώ πραγματεύεται ακόμη τη δύναμη της φιλίας, της ομαδικότητας και της συνεργασίας, που δεν καταργείται από τη διαφορετικότητα, αλλά ωφελείται από αυτήν. Παράλληλα, μέσα από τα ευρηματικά διαδραστικά παιχνίδια, τα παιδιά μαθαίνουν για τις νότες, για τις παύσεις και για την αξία τους στη μουσική. Η μουσική της παράστασης έγινε CD και κυκλοφορεί από τη RAW MATERIAL

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια και θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον COVID 19

Συντελεστές

Ερμηνεύουν: Γιώργος Γιαννάκης, Χαρά Δημητριάδη, Δημήτρης Τσιούγκος

Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη
Σκηνοθεσία: Γκάυ Στεφάνου
Στίχοι: Έμη Σίνη
Μουσική – ενορχήστρωση: Άγγελος Αγγέλου
Κατασκευή κουκλών: Δήμητρα Κωνσταντινίδου, Κλειώ Κιούλπαλη
Σκηνικά – ειδικές κατασκευές: Γκάυ Στεφάνου
Κοστούμια: Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ
Φωτισμοί: Μιχάλης Κλουκίνας
Βοηθ. Σκηνοθέτη: Ελισσαίος Βλάχος
Βοηθ. Οργάνωσης Παραγωγής: Μαρία Ξυδάκη
Ηχογράφηση- editing- mastering: Γιώργος Ζιώτας
ΑφίσαPolka Dot Design

 

Δείτε την παράσταση στην σελίδα του Υπουργείου Παιδείας