ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ

ΘΕΑΤΡΟ

Εθνικό Θέατρο – Κτήριο Τσίλλερ - Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» -Από τις 6 Μαΐου 2022

Εθνικό Θέατρο
Κτήριο Τσίλλερ
Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος»
Από τις 6 Μαΐου 2022

Ηλικίες: 3 έως 9
Διάρκεια: 60 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία μετά από συνεννόηση
(Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 7001468
(Δευτέρα-Παρασκευή, 9.00-15.00) paidikiskini@n-t.gr)

Η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ συνεργάζεται με την καλλιτεχνική ομάδα Art Vouveau (www.artvouveau.com) και δημιουργεί μια υπέροχη παράσταση για το Εθνικό Θέατρο.

Μια ιστορία, ένα σπίτι και μια σχέση που χτίζονται, μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά, μπροστά στα μάτια των παιδιών και με τη δική τους βοήθεια. Μια παράσταση που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους και επιστρέφει στο Μικρό Εθνικό την πιο κατάλληλη στιγμή. Τώρα που, περισσότερο από ποτέ έχουμε την ανάγκη να θυμίσουμε στα παιδιά μας πως για να ξαναχτίσουμε όσα χάσαμε χρειάζεται να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας και να σταθούμε δίπλα-δίπλα. Όπως αναφέρει και ο Φοίβος Συμεωνίδης, που σκηνοθετεί την παράσταση: «Αυτό που επιδιώκουμε είναι να δείξουμε και στα παιδιά πως, όσο διαφορετικός και αν είσαι από τον άλλον, η συνεργασία είναι η φυσική διέξοδος».

Οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς παιδικού θεάτρου Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (ιδρυτές της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ), συνεργάζονται με το Μικρό Εθνικό, σ’ αυτήν την παράσταση που μας γεννά δημιουργικά ερωτήματα: Από τι υλικά χτίζονται τα σπίτια, τα κτήρια, οι σχέσεις, η υπομονή, η εμπιστοσύνη; Πώς αντιμετωπίζει κανείς τα εμπόδια και τις αναποδιές; Πώς διαχειριζόμαστε το λάθος μας; Μπορούμε μόνοι μας ή είναι καλύτερα να ζητήσουμε βοήθεια; Να μοιραστούμε την ιδέα μας ή να την κρατήσουμε για τον εαυτό μας;
Η φιλία, η αξία της συνεργασίας και της προσπάθειας, η επιμονή, η χαρά της επιτυχίας αλλά και η αντιμετώπιση της αποτυχίας, έννοιες που απασχολούν όλα τα παιδιά της σχολικής και προσχολικής ηλικίας, αποτελούν βασικά θέματα της παράστασης αυτής, που καταπιάνεται με τη δημιουργία, τον πειραματισμό, τον αυτοσχεδιασμό. Οι ήρωες μοχθούν, δοκιμάζουν, κουράζονται, χτίζουν, γκρεμίζουν και συνειδητοποιούν τελικά ότι τέσσερα χέρια είναι καλύτερα από δύο.

Μια συγκινητική και ταυτόχρονα ξεκαρδιστική παράσταση για θεατές από 3 ετών που θυμίζει σε όλους μας πως κάθε μας πράξη είναι κι ένα λιθαράκι σ’ ένα οικοδόμημα, που άλλοτε είναι ένα σπίτι, άλλοτε μια φιλία, άλλοτε μια δημιουργία, κι άλλοτε η ίδια η ζωή.

Συντελεστές

Ιδέα – Δραματουργία: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη
Σκηνοθεσία: Φοίβος Συμεωνίδης
Σκηνικά-Ειδικές κατασκευές: Μικαέλα Λιακατά, Ελένη Παπαναστασίου
Κοστούμια: Δέσποινα Μακαρούνη
Μουσική: Άγγελος Αγγέλου
Χορογραφίες: Κατερίνα Γεβετζή
Φωτισμοί: Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Αφροδίτη Κλεοβούλου, Θανάσης Μεγαλόπουλος, Δανάη Τίκου